Veel gestelde vragen

Ik ben op zoek naar een persoon of bedrijf op Bonaire.

Gebruik hiervoor de online telefoongids / Gouden Gids. Kijk ook eens in de rubriek Business of Winkels voor een overzicht.

 

Ik wil verhuizen naar Bonaire.

De websites van de Overheid van Bonaire en de Rijksdienst Caribisch Nederland  geven veel informatie en formulieren over de procedure. Een overzicht van koop- en huurwoningen staat in de rubriek Wonen. Verschillende transportbedrijven kunnen de gehele inboedel over zee vervoeren naar Bonaire.

 

Ik wil werken op Bonaire.

De websites van de Overheid van Bonaire en de Rijksdienst Caribisch Nederland geven veel informatie en formulieren over de procedure. Voor personen met een Nederlands paspoort is het aanvraagformulier “aanvraag verblijfsvergunning bepaalde tijd zonder mvv of wijziging verblijfsdoel” + bescheidenlijst (MBES3) te gebruiken. Verschillende websites vermelden de vacatures van Bonaire. Een overzicht hiervan is te vinden in de rubriek Werken. Een overzicht van koop- en huurwoningen staat in de rubriek Wonen. Op diverse forums kan ook een oproep achter gelaten worden, kijk hierbij in de rubriek Forums. Om te mogen werken op één van de drie eilanden van Caribisch Nederland met een Nederlandse nationaliteit, is een zgn. Verklaring van Rechtswege noodzakelijk welke bij de plaatselijke politie op één van de eilanden  is aan te vragen.

 

Ik wil stage lopen op Bonaire.

De websites van de Overheid van Bonaire en de Rijksdienst Caribisch Nederland (zoek hierbij op het woord "stage") geven veel informatie en formulieren over de procedure. Voor personen met een Nederlands paspoort is het aanvraagformulier “aanvraag verblijfsvergunning bepaalde tijd zonder mvv of wijziging verblijfsdoel” + bescheidenlijst (MBES3) te gebruiken. Een overzicht van koop- en huurwoningen staat in de rubriek Wonen. Op diverse forums kan ook een oproep achter gelaten worden. Kijk hierbij in de rubriek Forums.

 

Ik wil vrijwilligerswerk doen op Bonaire.

Het is ook mogelijk om vrijwilligerswerk te doen op Bonaire. Meer dan 100 NGO's (Non-gouvernementele organisaties) zijn aangesloten bij NGO Platform Bonaire.

 

Ik wil informatie over vluchten, klimaat, gezondheid en algemene reistips voor een vakantie naar Bonaire.

Kijk hiervoor op de pagina met Reistips of gebruik de uitgebreide zoekfunctie op deze website.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.