Duiken

De zee rond Bonaire kent een schitterend onderwaterleven. Langs de gehele westkust is er koraal te zien met een grote verscheidenheid aan koraalvissen met de meest mooie kleuren. De zee is opvallend helder en onder water is het zicht ongeveer 30 meter. Dankzij de hoge watertemperatuur van ongeveer 27 graden is het ideaal zwemwater. Duikers kunnen speciale camera's huren waarmee ze het onderwaterleven op de gevoelige plaat vast kunnen leggen. Wetsuits zijn bij het snorkelen niet nodig; duikers gebruiken veelal wel wetsuits.

balloonfish

Ballonvis

Sinds 1971 is het officieel verboden op vissen te jagen met bv. een harpoengeweer en koraal te verzamelen (ook het dode aangespoelde koraal!) ter bescherming van het koraal en de vissen voor de komende generaties. Voor onderwaterfotografie is het werkelijk een paradijs. De verschillende duikscholen verhuren speciale fotoapparatuur zodat men verzekerd is van specialistische apparatuur. De duikscholen geven cursussen om succesvol foto's onder water te kunnen maken. Na Australië kent Bonaire de beste duiklocaties ter wereld! Sinds enkele jaren neemt wereldwijd de kwaliteit van het koraal af, als gevolg van het zogenaamde "bleaching"-effect, het verbleken van het koraal.

 

  • Gebruik bij het snorkelen een T-shirt als bescherming tegen het verbranden en geen nieuwe badkleding i.v.m. de snelle slijtage.
  • Bespreek de duikcursus tegelijk met de reis zodat met de cursus de volgende dag begonnen kan worden.

hruler03


De meeste hotels/appartementencomplexen hebben een eigen duikschool waar toeristen een officieel duikcertificaat kunnen halen na een cursus van 5-7 dagen. Met een Scuba Diver of Open Water certificaat kunt u zelf ook genieten van de rijkdommen die de zee rond Bonaire u te bieden heeft.

 

VWashington NatureFeeoordat u als duiker kunt gaan genieten van de onderwaterwereld, dient u in het bezit te zijn van een zgn. Scuba Diving Tag. U kunt dit label (een klein kunststof plaatje) bij elke duikschool kopen voor $45 (voor duikers) of $25 voor andere bezoekers (Nature Fee Tag). Beide zijn geldig voor een jaar. Hiermee worden onderzoeken gefinancierd, voorlichting gegeven en het park beschermd. Zonder deze Marine Park label mogen de duikscholen u geen cursussen geven of apparatuur verhuren! U dient dit label aan de duikapparatuur vast te maken, bijvoorbeeld aan de BCD (buoyancy control device; trimjack) en dient dit label altijd voor en tijdens het duiken te kunnen tonen. Daarnaast moeten duikers eenmalig een oriëntatieduik maken bij een duikschool. Deze Scuba Diving Tag geeft ook toegang tot het Washington / Slagbaai National Park. De Scuba Diving Tag en Nature Fee zijn strict persoonlijk en zijn alleen geldig met een identiteitsbewijs in combinatie met het betalingsbewijs.

Meer informatie over het Bonaire Marine Park is te vinden bij het Bonaire Marine Park.

If you're famous you dive Cozumel,
If you're rich you dive the Red See,
If you're lucky you dive Bonaire!

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.