Ezels

Ezels zijn sinds de 17e eeuw vaste bewoners op Bonaire. De Spanjaarden brachten de ezels mee om als lastdier in te zetten. Toen modernere vervoermiddelen beschikbaar kwamen zoals karren, werden de ezels overbodig en aan hun lot over gelaten. Bonaire is een overwegend ruig en dor eiland, waardoor de ezels het in de vrije natuur vrij moeilijk hebben. Desondanks zijn er op Bonaire honderden ezels aanwezig. Doordat de ezels zich vrij op het eiland kunnen bewegen, leidt dit regelmatig tot ongelukken in het verkeer. 

 

EzelDe ezels leven in kleine kuddes tot circa 20 dieren en kunnen 40 jaar oud worden. Gedurende de dag zoeken ze de schaduw op van de bomen. In de vroege ochtend of vroege avond zijn de ezels meestal actief.

 

Sinds 1993 worden gewonde, zieke en verweesde ezels opgevangen in een opvanghuis voor ezels, het Donkey Sanctuary. Hier worden meer dan 400 ezels door o.a. vrijwilligers en stagiaires opgevangen op een afgesloten terrein. De opvang is voor bezoekers toegankelijk en bevindt zich ten zuiden van de luchthaven aan de Kaya Ir.R. Statius van Eps.

 

Pas de snelheid aan bij het benaderen van ezels. Ze kunnen onverwachts oversteken.

 

Voor meer informatie:

 

 

Komende evenementen

dinsdag 05 december 00:00
Sinterklaas
vrijdag 15 december 00:00
Noord Salina Dag / Dia di Nort'i Salina
maandag 25 december 00:00
Eerste kerstdag
dinsdag 26 december 00:00
Tweede kerstdag
zondag 31 december 00:00
Oud en Nieuw & Vuurwerk
maandag 01 januari 00:00
Nieuwjaarsdag

Twitter

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.