Oranje Troepiaal

De oranje troepiaal (Icterus icterus) is op Bonaire een opvallende verschijning. Deze troepiaal is als eerste te herkennen aan zijn kleur: het lijf is grotendeels fel oranje. De kop, vleugels en staart zijn hoofdzakelijk zwart. Daarnaast laat deze vogel zich vaak horen. Deze zangvogel is aan het geluid heel herkenbaar en is op grote afstand te horen.

  Troepiaal

De oranje troepiaal heet ook wel de Venezolaanse troepiaal. Dat is niet voor niets: de oranje troepiaal is de nationale vogel van Venezuela. Deze troepiaal komt in deze regio veel voor: Venezuela, Aruba, CuraƧao, Bonaire, Colombia en Puerto Rico.

 

De troepiaal maakt niet zijn eigen nest. In plaats daarvan gebruiken ze verlaten nesten. Ook kunnen ze de plek innemen van een bestaand nest. Ze jagen de huidige
bewoners weg en als de eieren aanwezig zijn, eten ze deze eerst op. Ze broeden van maart tot september en zullen hierbij hun nest stevig verdedigen.

 

De vogel is zeker niet schuw en laat zich geregeld zien. Ze voeden zich veelal met insecten en fruit.

 

 

Komende evenementen

zaterdag 28 juli 08:00 - 14:00
Nos ZjIlea
zaterdag 04 augustus 18:00 - 23:00
Taste of Bonaire
zaterdag 25 augustus 08:00 - 14:00
Nos ZjIlea
zaterdag 01 september 18:00 - 23:00
Taste of Bonaire
donderdag 06 september 00:00
Bonairedag / Dia di Boneiru
zaterdag 29 september 08:00 - 14:00
Nos ZjIlea

Twitter

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.